Surflessen

Het windsurfseizoen is weer begonnen!


Lessen
Elke woensdag, zaterdag en zondag worden er van 14:00 tot 17:00 lesjes gegeven op het Valkenburgse Meer!  

Je kunt je vanaf 3 dagen voordat de les begint inschrijven. Schrijf je altijd MINSTENS een dag van tevoren uit als je niet bij de les kunt zijn, dan kan iemand anders nog in jouw plek en komen er geen instructeurs voor niets. Mocht je op de dag zelf niet meer kunnen, laat dit dan aan de instructeurs weten. 

Mocht je niet tijdens de lessen kunnen, maar kan je al wel een beetje surfen? Buiten deze tijden om kun je natuurlijk ook zelf gaan surfen! Daarnaast is het altijd leuk om te gaan chillen, barbecueën of surfers spotten op VB. Klik hier om de Plankenkoorts Whatsapp community te joinen waarbij je in de VB surf groepsapp kan!

Wil je je alvast voorbereiden op de lessen? Of heb je simpelweg zin om iets nieuws te leren? Check dan de windsurf-techniek-videos pagina!

 

Voor de lessen geldt:

  1. Zorg dat je bij de begintijd van je lesje omgekleed klaarstaat!
  2. Er zijn 18 complete setjes op het Valkenburgse Meer aanwezig die gebruikt kunnen worden. Is er iets stuk? Meld het bij de Zeta
  3. Wetsuits en schoentjes van VB mogen gebruikt worden. Spoel ze na gebruik af in het meer en hang ze dan direct op.
  4. Tijdens een lesje hebben lesnemers altijd voorrang op andere inschrijvingen.
  5. Per les is er plek voor 15 mensen. 

Dit seizoen gaan we voor het eerst beginnen met de PKursus, een reeks van vijf vaste lessen! Deze lessen gaan vijf weken op zaterdagmiddag door. Wil je binnen een paar weken zelfstandig kunnen varen, draaien en sturen (en daarna in staat zijn zelfstandig op VB te gaan surfen)? Houd dan goed de site in de gaten voor de inschrijving! 

De instructeurs geven de lessen vrijwillig. Vind jij de lessen fijn? Neem als bedankje eens een keer wat lekkers mee voor de lesgevers! Voor vragen of opmerkingen kun je mailen naar de lesgeefcommissie: lesgeefcommissie@plankenkoorts.com.

Woensdag 5 juni
Zaterdag 8 juni
Zondag 9 juni

Woensdag 12 juni
Zaterdag 15 juni
Zondag 16 juni


Windsurftechniek
Check de Techniek pagina om ook thuis aan je skills te werken en het maximale uit de lessen te halen! Mocht je een bepaalde stap willen oefenen tijdens de les, laat het dan weten als opmerking (bij je inschrijving) zodat jouw lesgevers dit alvast kunnen zien. 

 


Golfsurfles
Zodra er golven staan gaan we met de 5 BIC's het water op, tenzij er een windsurfles is gepland. Houd hiervoor de website goed in de gaten, daarop zal duidelijk worden wanneer de condities goed zijn voor de lessen. Op BIC-Online kun je 1 van de 5 boards claimen en aangeven dat je een les wilt, en op BUS-online kun je je inschrijven als je ook gebruik wilt maken van een PK-bus. Check HIER de basics van het golfsurfen in de PK PDF. Er is ook een Facebookgroep voor de golsurflessen: Klik hier voor de groep.

 

 

Gastenboek +

Jasmijn

Heey ik zoek nog een windsurfboard voor viana, dus als iemand er eentje heeft liggen die ik zou mogen lenen of overkopen (het liefst tussen de 120 en 130 liter) let me know!!

 

13/06/2024 - 15:46
Femke pk8008

Nieuw zeiltje gezocht

Hi ik heb helaas mijn 4.2 gesloopt, heeft iemand toevallig nog een zeiltje waar die vanaf wil of tips zijn ook welkom.  Verder heb ik ook nog een 110 liter board in de aanbieding. Stuur berichtje voor interesse.

 

13/06/2024 - 14:07
Huize AziëlaanPKamernet

Hola PK'ers,

Ben jij nu helemaal klaar met iedere dag op en neer reizen naar de Uni? Vind jij PK ook echt een super leipe vereniging? Tel jezelf dan als geluk want bij ons in Azië (Azielaan, Delft) komt niet een maar 2 plekjes vrij (OMG!!!!). Dus ben jij een jonge Nederlandsbrabbelende PK'er (of een oude PKer met een jonge geest ;), ) en zoek je nog een kamer? Zoek dan niet verder en (of bij vragen) app mij (Jeroen Lohman)! 


Voor mijn nummer zie smoelenboek

 

P.S. 50% korting op Noa's 

12/06/2024 - 22:46
Noa

Hoi! In mijn huis is nog steeds een kamer vrij voor 7 maanden onderhuur vanaf 4 juli (640 euries, 28m2). Ik woon met 2 jongens en 1 andere meid op de Oude Delft. Bij interesse kun je appen/dm'en naar mij of mailen naar huizegroetjesthuis@gmail.com :)

12/06/2024 - 10:37